Πάσχα 2021 και η WFA (Παγκόσμια Συμμαχία για την Ελευθερία)

Αρχίζει από το 39.15

WH: Θα πω μερικά πράγματα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα πριν κάνω μια πρόταση που επιθυμώ να κάνω, γιατί εκτος των άλλων, σας περιγράφω την κατάσταση από την Ελλάδα. Είχαμε το Ορθόδοξο Πάσχα. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο ήταν το Ορθόδοξο Πάσχα και αυτό φυσικά ελάττωσε την ενασχόληση με θέματα όπως αυτό, επειδή οι άνθρωποι ήταν απασχολημένοι με τον εορτασμό του Πάσχα, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, επειδή έχουν τεθεί αρκετοί περιορισμοί σχετικά με τους εορτασμούς. Και πράγματι στην Αίγινα, στο νησί της Αίγινας κοντά στην Αθήνα, ξεκίνησε μια συζήτηση από ορισμένους ακτιβιστές εδώ, σχετικά με τις προτάσεις για το Σάββατο του Πάσχα και την Ανάσταση. Η Ανάσταση γιορτάζεται παραδοσιακά τα μεσάνυχτα , αλλά λόγω της νέας οδηγίας μετακινήθηκε νωρίτερα, στις εννιά. Και πολλά άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ακτιβιστών, σκέφθηκαν ότι αυτό δεν είχε καμία σχέση με κανένα θέμα υγειονομικής φύσης. Εννοώ, είναι ακόμη λιγότερο εύλογη εξήγηση σαν υγειονομικό ζήτημα παρά σαν οτιδήποτε άλλο. Και  έγινε μια διαδικτυακή συζήτηση από ακτιβιστές εδώ, όχι μόνο στην Αίγινα, αλλά με μεγάλη συμμετοχή από την Αίγινα, σχετικά με αυτό, και τελικά το αποτέλεσμα ήταν ότι σε πολλά μέρη οι άνθρωποι αποφάσισαν  παρόλα αυτά και γιόρτασαν την ανάσταση τα μεσάνυχτα και όχι στις εννιά. Δεν έγινε με οργανωμένο τρόπο. Ουσιαστικά, λειτούργησαν μάλλον αυθαίρετα, αλλά μερικοί αποφάσισαν να μην τηρούν αυτούς τους περιορισμούς.

Συνεχίζοντας σχετικά με το τι έχει γίνει, έχει αποσταλεί η αναφορά στους πρωθυπουργούς και στους υπουργούς Υγείας. Συμμετείχαμε σε αυτό. Στείλαμε αυτήν την αναφορά. Δεν ξέρω πόσα άτομα το έκαναν αλλά εγώ το έκανα. Το έκανα  διαδικτυακά αλλά και μέσω ταχυδρομικής αποστολής. Μεταφράστηκε και στα ελληνικά με τη βοήθεια του Νίκου Βακολίδη, οπότε η αναφορά κοινοποιήθηκε και στα ελληνικά. Αυτά είναι πράγματα που έχουμε κάνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Θα ήθελα τώρα να μιλήσω για μια πρόταση. Εχω μιλήσει σχετικά με αυτήν στον Preda . Έχω μιλήσει για αυτή με ένα ή δύο άλλα άτομα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι μιλώ για μια πρόταση που συζητήθηκε πολύ, αλλά νομίζω ότι είναι κάτι που αξίζει να συζητηθεί, ειδικά μετά από αυτά που άκουσα από τον Robert. Ο Ρόμπερτ πρότεινε μποϊκοτάζ των ΜΜΕ. Λοιπόν, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω. Μπορεί να επεκταθεί επιπλέον σε μια γενική πρόταση αφαίρεσης  των εταιρικών ΜΜΕ από την εξίσωση. Ωστόσο, φυσικά, δεν μπορεί κανείς να το κάνει με την έννοια της απαγόρευσής τους, γιατί δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό, και ούτως ή άλλως ίσως δεν είναι καλή ιδέα να το κάνουμε αυτό ή να θέλουμε να το κάνουμε αυτό. Αλλά το πρόβλημα τώρα είναι ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση. Δεν υπάρχει καμμία εναλλακτική λύση σε αυτήν τη δικτατορία των ΜΜΕ. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να ανησυχούν, ιδιαίτερα τώρα που η παραπληροφόρηση των μέσων ενημέρωσης έχει καταστεί άμεσα απειλητική για τη ζωή, λόγω της παραπληροφόρησης στην οποία υποβάλλονται οι άνθρωποι και στην οποία προφανώς πιστεύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έτσι, ένα πράγμα που σκεφτήκαμε, και αυτή είναι η πρόταση, είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα ακόμη κοινοβούλιο. Και για να είναι αυτό το κοινοβούλιο προστατευμένο  από τα ΜΜΕ δεν μπορεί να βασίζεται σε καθολική ψηφοφορία, γιατί καθολική ψηφοφορία σημαίνει παρουσία ΜΜΕ. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ακούνε στα ΜΜΕ. Ωστόσο, δεν μπορεί κάποοιος να απαγορεύσει την καθολική ψηφοφορία. Η καθολική ψηφοφορία έχει θεσμοθετηθεί και ίσως δεν θα ήταν καλή ιδέα να προσπαθήσουμε να το αντιστρέψουμε αυτό. Αυτό το κάνουν οι φασίστες και οι ναζί και τα στρατιωτικά καθεστώτα. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι οι πληροφορίες δεν είναι  κάτι που απλά γίνεται αποδεκτό. Είναι κάτι που παράγεται. Πρέπει να υπάρχει μια προσέγγιση που να λαμβάνει υπόψη αυτές τις δύο πτυχές. Πιστεύω ότι θα ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί ένα κοινοβούλιο πολιτών ως εναλλακτική λύση, ως δεύτερη βουλή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και να εγκατασταθεί κάπου αλλού στην Ευρώπη, γιατί υπάρχουν ολόκληρες περιοχές  στην Ευρώπη που αξίζουν να εκπροσωπούνται περισσότερο από όσο συμβαίνει τώρα. Αυτό είναι κάτι για το οποίο έχω μιλήσει με τον Preda, επειδή πιστεύω ότι η Ρουμανία είναι ένα τέλειο παράδειγμα ενός τόπου που αξίζει να έχει μια αναβαθμισμένη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές υποθέσεις. Είναι επίσης καλό να ξεφύγουμε από τη διπολικότητα μεταξύ  Δυτικής Ευρώπης και  Ρωσίας. Εννοώ ότι η Ρουμανία είναι ένα κράτος που έχει τους δικούς της λόγους και τη δική της ιστορία  ανεξαρτησίας…

PM: Εμπειρία. Έχει εμπειρία.

WH: Εμπειρία. Ως ένας εναλλακτικός πόλος, νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να ειπωθούν υπέρ της Ρουμανίας. Και σκέφτομαι ότι η ιδέα ενός κοινοβουλίου πολιτών που δεν θα βασίζεται σε καθολική ψηφοφορία αλλά θα παίρνει την εντολή του από καθολική ψηφοφορία – ίσως με ένα περιοδικό δημοψήφισμα κάθε πέντε χρόνια ή κάτι τέτοιο – έχω κοινοποιήσει κάτι σχετικό  διαδικτυακά γιατί αυτό είναι κάτι που βρίσκεται υπό συζήτηση εδώ πολύ καιρό. Κάτι που είχαμε σε έναν από τους ιστότοπούς μας εδώ και κάποια χρόνια. Πιστεύω ότι αυτό αξίζει να είναι μέρος μιας συζήτησης, τόσο ως πρόταση, όσο και ως τρόπος απομάκρυνσης από τη δικτατορία των μέσων ενημέρωσης. Ένα εναλλακτικό κοινοβούλιο πολιτών που θα  ανταγωνίζεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για εντολή είναι κάτι που αξίζει ….. Δυστυχώς, στην Ελλάδα τείνει να υπάρχει ένα είδος διπολικότητας μεταξύ ανθρώπων που ταυτίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την Ευρωπαϊκή πολιτική και με τα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, και από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι εθνικιστές. Λοιπόν, πιστέυω ότι οι Έλληνες εθνικιστές, σε προγραμματικό επίπεδο, φαίνεται ότι έχουν περισσότερα κοινά με τα πράγματα που η Παγκόσμια Συμμαχία για την Ελευθερία ….. στιγματίζονται φυσικά ως δεξιά και ακροδεξιά και ούτω καθεξής, αλλά αυτή δεν είναι όλη η αλήθεια. Και παρόλα αυτά, πιστεύω ότι αυτή η ατυχής πόλωση μεταξύ των…. τους αποκαλούν ευρωλιγούρηδες στην Ελλάδα …. ανθρώπων που υποστηρίζουν άκριτα την Ευρωπαϊκή Ένωση, και των εθνικιστών αντιπάλων τους, είναι κάτι που πρέπει να αποφύγουμε. Χρειάζεται κάτι διαφορετικό σε αυτή την περίπτωση, επειδή αποτελει ένα κλασικό σενάριο ”διαίρει και βασίλευε”, αν διαχωρίζεται ο κόσμος  σε αυτές τις δύο κατηγορίες, αυτών που είναι άκριτα υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή εθνικιστικά εναντίον της. Εννοώ. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν προβλήματα με τον ελληνικό εθνικισμό. Η Ελλάδα έχει ένα ιμπεριαλιστικό παρελθόν. Μπορεί να είναι πολύ παρελθοντικό, στον καιρό της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας , αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι ένα στοιχείο του τρόπου σκέψης των ανθρώπων στην Ελλάδα και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους υπάρχει τόσο αδιέξοδο, σχετικά με τη Μακεδονία, για παράδειγμα, όπως επίσης για την Κύπρο φυσικά. Όλα αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να λυθούν αν αποφεύγονταν αυτή η πόλωση με στόχο το ”διαίρει και βασίλευε”, μεταξύ της άκριτης φιλο-Ευρωπαϊκής σκέψης και δράσης και του εθνικισμού, του ελληνικού εθνικισμού. Δεν είναι μόνο ο ελληνικός εθνικισμός. Ο ελληνικός εθνικισμός είναι όμοιος σε πολλά σημεία με όλα τα άλλα είδη εθνικισμού. Τέλος πάντων, έχω μιλήσει πολύ ώρα. Ο Preda μπορεί να έχει να πει μερικά πράγματα σχετικά με αυτό, καθώς και για άλλα πράγματα για τα οποία θέλει να μιλήσει.

Χέννα: Ευχαριστώ Γουέιν. Μια υπέροχη πρόταση. Σίγουρα αξίζει να εξεταστεί, το πώς να οργανωθούμε.  Preda.

ΡΜ: Ναι, γεια σε όλους. Θα είμαι σύντομος και θα συζητήσω και εκτός σύνδεσης. Υπάρχουν πολλά να πει κανείς για την πρόταση του Γουέιν, και μου αρέσει. Λοιπόν, δύο πράγματα θέλω να αναφέρω. Λοιπόν, η δική μας εβδομάδα πριν από το Πάσχα ήταν εκείνη κατά την οποία όλοι γνωρίζετε…. ο Πομπί Ντιπλάν, ο οποίος συντονίζει την παρουσία του εξερχόμενου αντιπολιτευτικού κινήματος,  αποφάσισε να την αφιερώσει στην Μεγάλη Εβδομάδα. Και ήταν μια εβδομάδα στην οποία πήρε συνέντευξη από ιερείς και για εμάς οι ιερείς είναι Ορθόδοξοι, όχι Καθολικοί. Δεν ήταν ποτέ ιμπεριαλιστική. Αυτό είναι κάτι που όλοι πρέπει να γνωρίζετε. Ήταν μια μαρτυρική εκκλησία. Οι Τούρκοι και το Ισλάμ και ο Κομμουνισμός. Και την έχουμε πιο κοντά μας γιατί έχουμε κάποια υποστήριξη από αυτόυς που μαρτύρησαν  υπό τον Κομμουνισμό. Υπάρχει λοιπόν ένα σημάδι ακεραιότητας πίσω από αυτό. Και ο Diplan έκανε ένα τεράστιο βήμα κηρύσσοντας σχετικά με τους σύγχρονους καιρούς και μια κατάσταση για την οποία είναι πολύ σαφής. Η σύγχρονη δικτατορία και αυτή η εκκλησιαστική παράδοση. Και είτε το πιστεύετε είτε όχι, κατάφεραν να επιβληθούν σε αυτό το εντελώς υποτακτικό δαιμονικό καθεστώς που επέβαλαν από τις Βρυξέλλες στη Ρουμανία, και το Πάσχα γιορτάστηκε σωστά, και το Πατριαρχείο είχε περίπου χίλια τετραγωνικά μέτρα με καρέκλες σε απόσταση των δύο μέτρων, και ολόκληρη τη λειτουργία και  ένα στρατό ιερέων να παρουσιάζεται με το φως από την Ιερουσαλήμ. Αν έχετε λάβει ποτέ μέρος σε έναν Ορθόδοξο Εορτασμό του Πάσχα που ήταν, ακόμη και υπό Κομμουνιστικό καθεστώς, μια πολύ μαζική παρουσία, θα είχατε εντυπωσιαστεί, γιατί πέρυσι δεν είχε συμβεί. Είδα ότι ο Nigel, νομίζω, είχε τη σωστή αντίδραση. Ήθελαν να συντονίσουν αυτό που κάνει ο Χριστός. Στις αναμνήσεις μας φυσικά. Και δεν τα κατάφεραν. Προσπάθησαν επίσης να καταχραστούν τους ιερείς σχετικά με τον εμβολιασμό. Ειδικά επειδή έχουν επιρροή στους απλούς ανθρώπους, που είναι η πλειοψηφία. Και υπήρξε αντίσταση. Ένας επίσκοπος εμφανίστηκε και είπε: “Καταχραστήκατε όσα είπα. Έχω ένα ισχυρότερο εμβόλιο. Εξομολογούμε κάθε μέρα. Και θα αποφασίσω εγώ για τον εαυτό μου και οι άνθρωποι μου μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους.” Αυτή η εβδομάδα ήταν έτσι. Και σας λέω με αυτήν την έννοια: “Χριστός Ανέστη”. Θα επιστρέψουν τώρα μετά το Πάσχα. Και ένα άλλο πράγμα που πρέπει να αναφέρω είναι ότι είδα πως υπάρχει ένας αστυνομικός που κάνει απεργία πείνας λόγω αυτού που μπορείτε να φανταστείτε. Και είναι πολύ μόνος, αλλά υποστηρίζεται από εναλλακτικά μέσα. Προσπάθησα λοιπόν να παρακινήσω για ένταξη στο “Police for Freedom”(Αστυνομία για την Ελευθερία). Αυτά λοιπόν για σήμερα. Σας ευχαριστώ.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *