Λίγα λουλούδια απ’ τον Αλέξη στο άγαλμα του Ι. Καποδίστρια… “έχουμε το δίκιο με το μέρος μας”

tsipras_ag_petroupoli

Αντλούμε δύναμη από το γεγονός ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, σε συζήτηση που είχε με Έλληνες ομογενείς, στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αγία Πετρούπολη.

«Η Ελλάδα δίνει μια γενναία και σπουδαία μάχη όλες αυτές τις ημέρες, όλους αυτούς τους μήνες. Περνάμε μια μεγάλη κρίση και δυσκολίες. Όμως, βασικό χαρακτηριστικό των Ελλήνων είναι ότι όταν έχουμε στόχους και αξίες μπορούμε να ξεπερνάμε τις μεγάλες δυσκολίες» είπε ο κ. Τσίπρας στους ομογενείς και τόνισε:

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, και αντλούμε δύναμη από το γεγονός ότι, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Η προσπάθεια μας είναι και προσπάθεια όλου του ελληνικού λαού, για να ξανακάναμε την πατρίδα μας κυρίαρχη, για να δώσουμε στο λαό μας αξιοπρέπεια» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός απόθεσε άνθη στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αγία Πετρούπολη, λίγες ώρες πριν την έναρξη του 19ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της ιστορικής ρωσικής πόλης. Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκαν στο σημείο δεκάδες Έλληνες της τοπικής παροικίας. Κατά τη σύντομη συζήτηση μαζί τους, ο κ. Τσίπρας σημείωσε τους ισχυρούς δεσμούς των Ελλήνων της Ρωσίας με την Ελλάδα.

Στις 14:00 ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο χώρο διεξαγωγής του Οικονομικού Φόρουμ όπου θα παρέμβει, αμέσως μετά την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ακολούθως, στις 16:15, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο θα συνομιλήσουν για διμερή θέματα καθώς και για τις διεθνείς εξελίξεις.

ΠΗΓΗ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *