Πορεία διαμαρτυρίας στο Βερολίνο!

Επιστολή Από ένα Φίλο στη Γερμανία

Αγαπητέ κύριε Kennedy και CHD (Κίνημα για την Υπεράσπιση της Παιδικής Υγείας),

Όπως έχετε ήδη ακούσει, υπήρξε μια μαζική πορεία διαμαρτυρίας στο Βερολίνο την 1η Αυγούστου 2020. Περίμενα μέχρι να έχω μια πλήρη εικόνα για αυτή και για το τι συνέβη μετά για να τη σχολιάσω.

Η υγειονομική ελευθερία αφορούσε ένα μεγάλο μέρος της διαμαρτυρίας – όλο και περισσότεροι άνθρωποι αφυπνίζονται μπροστά στην πραγματικότητα ότι δεν θέλουν να γίνουν πειραματόζωα για το πειραματικό εμβόλιο του Γκέιτς. Αλλά αφορούσε επίσης κυρίως την ελευθερία και τα

ανθρώπινα δικαιώματά μας, ενάντια στα δρακόντεια μέτρα που μας επέβαλε η κυβέρνηση, κατά της καραντίνας, της κοινωνικής αποστασιοποίησης και των μασκών.

Οι αριθμοί που αναφέρθηκαν ποικίλουν σε μεγάλο βαθμό. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε συνεργασία με το δήμαρχο του Βερολίνου δοκίμασαν τα πάντα για να τους αποκρύψουν και να διαδώσουν ψέματα σχετικά με αυτό. Τράβηξαν μια φωτογραφία της «διαμαρτυρίας» νωρίς το πρωί – ουσιαστικά πολλές ώρες πριν ξεκινήσει – και χρησιμοποίησαν αυτήν την εικόνα για να πουν ότι υπήρχαν «17.000 άνθρωποι» στη διαδήλωση. Ο ίδιος ο δήμαρχος είπε στην αστυνομία ότι ο κόσμος δρούσε «κατά της δημοκρατικής αρχής» (;) και διέταξε την αστυνομία να την τερματίσει. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ισχυρίζονταν πολλές ώρες πριν από τη διαδήλωση ότι αυτή διοργανώθηκε από μερικούς τρελούς «Ναζί, συνωμοσιολόγους και αρνητές του κοροναϊου» που στη συνέχεια διαλύθηκαν από την αστυνομία.

Τι συνέβη πραγματικά

Κόσμος – φυσιολογικοί άνθρωποι – ανήσυχοι πολίτες, μητέρες, πατέρες, γιαγιάδες, παππούδες, γιατροί, δικηγόροι, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων – ξεχύθηκαν στο Βερολίνο κατά εκατοντάδες χιλιάδες – οι επίσημοι αριθμοί από την αστυνομία ήταν από 800.000 έως 1,3 εκατομμύρια, με 2-3 εκατομμύρια κόσμο στη γύρω περιοχή.

Οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν ότι η ενέργεια ήταν απίστευτη και ένιωσαν σαν «μια βόμβα φωτός και αγάπης και ειρήνης και ελευθερίας» να είχε εκραγεί στο Βερολίνο.

Το απόγευμα, η αστυνομία εμφανίστηκε για να τερματίσει τη διαμαρτυρία, επειδή «ο κόσμος δεν τηρούσε τις αποστάσεις και δεν φορούσε μάσκες». (Προφανώς αυτό δεν ήταν πρόβλημα στις διαδηλώσεις του Black Lives Matter στη Γερμανία, αλλά υποθέτω ότι αυτό που έχει σημασία είναι το για ποιο λόγο ακριβώς διαμαρτύρεται κάποιος.) Κάτι άλλο που «έκαναν» στο Βερολίνο ήταν να παρεμβαίνουν σε όλα τα τηλέφωνα και τις κάμερες, οπότε η διαμαρτυρία δεν μπορούσε να μεταδοθεί ζωντανά για να αντικρούσει την αφήγηση των μέσων ενημέρωσης. Αλλά ένας από τους διοργανωτές ήρθε από την Ελβετία και το τηλέφωνό του, για κάποιο λόγο, δεν επηρεάστηκε. Έτσι, μετέδωσε ζωντανά ολόκληρη τη διαδήλωση. Ακόμα και τώρα, υπάρχει τεράστια λογοκρισία στο Youtube σχετικά με τις πραγματικές εικόνες και τα γεγονότα της πορείας.

Πολλές ώρες από όταν το είχαν ήδη ανακοινώσει τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης, η αστυνομία σταμάτησε ουσιαστικά τη διαδήλωση διακόπτοντας το ηλεκτρικό ρεύμα και κατεβάζοντας τους διοργανωτές και τους ομιλητές από τη σκηνή. Δύο από αυτούς συνελήφθησαν αργότερα, καθώς και ορισμένοι διαδηλωτές, αλλά όλοι ελευθερώθηκαν, αφού η αστυνομία δεν είχε λόγο να τους κρατήσει. Δύο δικηγόροι συνδιοργάνωσαν τη διαμαρτυρία και διασφάλισαν ότι δε συνέβη τίποτα παράνομο. Ένα μέρος της αστυνομίας ενήργησε πολύ απρόθυμα εκείνη την ημέρα, πράγμα που μπορείτε να δείτε στο πρόσωπο του αστυνομικού στο παρακάτω βίντεο, όταν έπρεπε να πει στους διαδηλωτές να φύγουν. Ο κόσμος του έλεγε ότι δεν

ήταν ανάγκη να το κάνει αυτό. Ήταν όλοι εκεί για αυτόν και την οικογένειά του, και αν έκανε το σωστό, θα έμενε στην ιστορία σαν ήρωας. Ήταν εμφανής η προσπάθειά του για μερικά λεπτά, αλλά έκανε την ανακοίνωση τελικά. Αργότερα είπε: «Εκτελούσα απλά διαταγές». Νομίζω ότι έχουμε ξανακούσει αυτό τον ισχυρισμό.

«Μένουμε εδώ!»

Όλοι οι διαδηλωτές κάθισαν στο έδαφος και δεν έφευγαν, φωνάζοντας «Μένουμε εδώ!» Ένα μέρος από αυτούς προχώρησε στη συνέχεια στο κεντρικό κυβερνητικό κτίριο σε μια «ανθρώπινη αλυσίδα» και φώναξε «Angela, dein Volk ist da!» («Άντζελα, ο λαός σου είναι εδώ!»).

Τα πάντα εξελίχτηκαν ειρηνικά, το οποίο ήταν ένας μεγάλος στόχος των διοργανωτών – το σύνθημά τους ήταν «Αντισταθείτε σαν τον Γκάντι». Παρόλο που υπήρχαν μερικοί Antifa ακτιβιστές μεταξύ των διαδηλωτών για να ξεκινήσουν προβλήματα, και μερικοί νεαροί αστυνομικοί διέταξαν να γίνει «χρήση βίας» εναντίον ορισμένων από τους διοργανωτές και τους διαδηλωτές, συνολικά η μέρα ήταν ήρεμη.

Οι ίδιοι οι διοργανωτές ήταν απόλυτα συγκλονισμένοι από τον τεράστιο αριθμό ανθρώπων (τουλάχιστον ένα εκατομμύριο κατά δήλωσή τους), καθώς ήλπιζαν για 500.000 το πολύ.

Θα συνεχίσουν να οργανώνουν τέτοιες διαμαρτυρίες σε όλη τη Γερμανία. Το Σαββατοκύριακο 8-9 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις στη Στουτγκάρδη.

Οι πολιτικοί πανικοβλήθηκαν μπροστά στη διαδήλωση του Βερολίνου. Χρειάζεται προσπάθεια για να σηκωθούν οι Γερμανοί από τον καναπέ και να βγουν στους δρόμους – και κανείς δεν περίμενε αυτούς τους αριθμούς.

Στη συνέχεια, οι πολιτικοί απαιτούν το βασικό μας ανθρώπινο δικαίωμα στην ελεύθερη και ειρηνική διαμαρτυρία να περιοριστεί αυστηρά «σε καιρούς εθνικής πανδημίας» – Θα δούμε αν αυτό θα συμβεί. Ορίστε βίντεο από κάποιον που μαγνητοσκόπησε την πορεία από μια γέφυρα για πάνω από μία ώρα:

Αυτό με φέρνει στο επόμενο θέμα μου: Διέρευσε από «κυβερνητικές πηγές» ότι το «δεύτερο κύμα και η καραντίνα» έχουν ήδη προγραμματιστεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστούν για πολύ περισσότερο από το πρώτο. Βλέπουμε τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης να προετοιμάζουν ήδη το κοινό για αυτό, κατηγορώντας τις διαδηλώσεις για τους αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων (λόγω υποχρεωτικών τεστ), τους ανθρώπους που επιστρέφουν από τις διακοπές και αυτούς που δεν φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους (όταν το κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι).

Η επόμενη διαμαρτυρία στο Βερολίνο έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 29 Αυγούστου. Αντιλαμβάνομαι ότι και σε άλλα μέρη της Ευρώπης πολίτες διοργανώνουν επίσης διαδηλώσεις. Τι γίνεται στις ΗΠΑ; Θα μας ακολουθήσετε;

Σας ευχαριστώ πολύ που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε όλα αυτά.

Να είστε ασφαλείς και ο Θεός να ευλογεί,

Ένας φίλος στη Γερμανία


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *