Η Μεγάλη Επανεκκίνηση

Δεν πρόκειται απλά για μια Μεγάλη Επανεκκίνηση. Πρόκειται για μια μεγάλη εξαπάτηση. Η αντικατάσταση των μικρών οικογενειακών και των ιδιωτικών επιχειρήσεων από τη μεγάλη τεχνολογία και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Η δημοκρατία και η ελεύθερη επιχειρηματικότητα φεύγουν από το παράθυρο. Ο ολοκληρωτικός κυβερνητικός έλεγχος διεισδύει από την πίσω πόρτα.

Περιγραφή της Μεγάλης Επανεκκίνηση σε πέντε λεπτά.

Εκείνοι που βρίσκονται πίσω από αυτό το σχέδιο είναι αποφασισμένοι ότι δεν μπορεί να υπάρξει και δε θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα, ότι η ζωή δεν θα είναι ποτέ ξανά όπως ήταν πριν από το COVID. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μιλάνε συνεχώς για “τη νέα κανονικότητα”.

Έτσι θα είναι το μέλλον μας;

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ διοργανώνεται κάθε Ιανουάριο στο Νταβός. Θα έχετε ακουστά την έκφραση “Άνθρωπος του Davos“. Αναφέρεται σε όλους τους πλουτοκράτους και τους ποπ σταρ και τους πάπες και τους πρίγκιπες και τους πολιτικούς που συναντώνται κάθε χρόνο για να σχεδιάσουν το μέλλον μας. Το φετινό Davos είναι εντελώς διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μαζί με μια σειρά σημαντικών οργανώσεων υπέρ της παγκοσμιοποίησης και ισχυρών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του Πρίγκιπα Κάρολο, από κοινού έχουν υποσχεθεί όλοι μαζί ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του 2021 θα χρησιμοποιηθεί για να καθοριστεί, μέσω ενός τεράστιου δίκτυου διασυνδεόμενων τεχνολογικών κολοσσών, διαδικτυακών ακτιβιστικών κινημάτων και συνεργαζόμενων τοπικών και εθνικών κυβερνήσεων, κάτι που ΑΥΤΟΙ ονομάζουν Μεγάλη Επανεκκίνηση. Αυτή δεν είναι κάποια σκοτεινή θεωρία συνωμοσίας. Πρόκειται για μια παγκόσμια δέσμευση που έχουν αναλάβει να χρησιμοποιήσουν τον πανικό και τον φόβο που δημιουργείται από τον κοροναϊό ως μέσο ώστε να αναδιαμορφώσουν όλες τις οικονομίες και τους νόμους μας και να προχωρήσουν σε μια νέα μορφή καπιταλισμού που θα εστιάζει σε μηδενικές εκπομπές. Ίσως το θεωρείτε κατακληπτικό αυτό. Ίσως το θεωρείτε φρικτό αυτό. Αν εφαρμοστεί με επιτυχία, η Μεγάλη Επανεκκίνηση θα έχει – αναμφισβήτητα και σκόπιμα – ακραίες και πιθανόν τρομερές προεκτάσεις σε ό,τι αφορά τη ζωή μας.

Ήδη η Μεγάλη Επανεκκίνηση διαφημίζεται ευρέως σε αφίσες και σε διαφημίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, και χωρίς αμφιβολία θα είναι εδώ σύντομα. “Δεν θα έχετε ιδιοκτησία και θα είστε χαρούμενοι” είναι μόνο ένα από τα συνθήματα προώθησής της. Το σχέδιο περιλαμβάνει την αντικατάσταση μετόχων μεγάλων εταιρειών από ομάδες συμφερόντων, οι οποίοι τυχαίνει να είναι αριστεροί γραφειοκράτες και φανατισμένοι για την κλιματική αλλαγή, αντικαθιστώντας τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις με τους Τεχνολογικούς και Επιχειρηματικούς Κολοσσούς. Το χαρτοφυλάκιο μετοχών της κας Μαρίας ειναι εκτός σχεδίου. Η Greta Thunberg και οι μηδενικές εκπομπές ρύπων είναι μέσα. Η δημοκρατία και η ελεύθερη επιχειρηματικότητα φεύγουν από το παράθυρο. Ο ολοκληρωτικός κυβερνητικός έλεγχος διεισδύει από την πίσω πόρτα. Αλλά να θυμάστε, δεν πρόκειται απλά για μια Μεγάλη Επανεκκίνηση. Πρόκειται για μια μεγάλη εξαπάτηση, διότι για να πείστουν οι πολίτες να παραδώσουν οποιαδήποτε από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που θεωρούμε πια δεδομένα, ο επαναλαμβανόμενος στόχος αυτών είναι η σκόπιμη χρήση του COVID ως δικαιολογία για τη χρήση όλων των πολιτικών και αυταρχικών “εργαλείων “, όπως το θέτει ο πρίγκιπας Κάρολος, που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο για την εξάλειψη του ιού, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, οι ζώνες αποκλεισμού, το αναγκαστικό κλείσιμο των επιχειρήσεων, τα βαριά πρόστιμα, η ποινικοποίηση των διαδηλώσεων και ούτω καθεξής, αλλά τώρα πια για την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα.

Εκείνοι που βρίσκονται πίσω από αυτό το σχέδιο είναι αποφασισμένοι ότι δεν μπορεί να υπάρξει και δε θα υπάρξει ποτέ, μια επιστροφή στην κανονικότητα, ότι η ζωή δεν θα είναι ποτέ ξανά όπως ήταν πριν από το COVID. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μιλάνε συνεχώς για “τη νέα κανονικότητα”. Δεν το λέω εγώ αυτό, αυτοί το λένε, οι ισχυροί άνθρωποι, που έχουν τα μέσα, και την εμμονική επιθυμία να το κάνουν. Και συνεχίζουν να μας λένε ξανά και ξανά τι ακριβώς σχεδιάζουν. “Τώρα είναι η ιστορική στιγμή, η ώρα, όχι μόνο για την καταπολέμηση του ιού, αλλά για την αναδιαμόρφωση του συστήματος.” “Έχουμε μόνο ένα και όλο και πιο μικρό παράθυρο ευκαιρίας για να μάθουμε το μαθήμά μας και να βάλουμε τον εαυτό μας σε μια πιο βιώσιμη πορεία. Είναι μια ευκαιρία που δεν είχαμε ποτέ πριν και μπορεί να μην έχουμε ξανά, οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλους τους μοχλούς που έχουμε στη διάθεσή μας, γνωρίζοντας ότι ο καθένας από εμάς έχει ένα ζωτικό ρόλο να παίξει.” “Η Μεγάλη Επανεκκίνηση είναι μια ευπρόσδεκτη διαπίστωση ότι αυτή η ανθρώπινη τραγωδία πρέπει να γίνει κάλεσμα αφύπνισης. Είναι επιτακτική ανάγκη να ξαναφανταστούμε, να ξαναχτίσουμε, να ξανασχεδιάσουμε, να αναζωογονήσουμε και να επαναφέρουμε την ισορροπία στον κόσμο μας, στις επενδύσεις, να αξιοποιήσουμε την επιστήμη και την τεχνολογία και να προωθήσουμε τη μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές ρύπων. Όλα τα συστατικά της Μεγάλης Επανεκκίνησης είναι θεμελιώδη για την οικοδόμηση του μέλλοντος που χρειαζόμαστε.”

Και αν δεν είναι ακόμα σαφές, το βιβλίο που γράφτηκε από το ίδιο το αφεντικό του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Klaus Schwab, περιγράφει με ακρίβεια πώς οι πιο ισχυρές δυνάμεις στον κόσμο παρατάσσονται για να χρησιμοποιήσουν την κρίση COVID19 ως πρόσχημα για την εισαγωγή μιας νέας παγκόσμιας οικονομίας με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, που θα αφαιρέσει τα ιδιοκτησιακά και τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα. Δεν το κρύβουν αυτό. Το διατυμπανίζουν ανοιχτά. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ υπερηφανεύεται στον ιστότοπό του ότι η μόνη αποδεκτή απάντηση στην κρίση COVID είναι να επιδιώξει μια μεγάλη επανεκκίνηση των οικονομιών, των πολιτικών και των κοινωνιών μας.

Υστερόγραφο

Η Ομάδα Ανεξάρτητων Πολιτών Αίγινας έχει δύο ιστοσελίδες.

α) Γίνε η αλλαγή

β) Ομάδα Ανεξάρτητων Πολιτών Αίγινας

Επίσης, για όσους διαβάζουν αγγλικά υπάρχει η καλή νοτιοαφρικάνικη ιστοσελίδα https://pandata.org/papers/# Αισθητικά συντηριτική, αποφεύγει την πόλωση και της ακρότητες που κυριαρχούν σχεδόν παντού, κωρίς να πέσει θύμα στην καθωςπρέπει παραπληροφόρηση.

Άλλη μια τοποθέτηση που συστήνεται στα αγγλικά https://www.aier.org/article/catastrophe-is-all-around-us/

Γ. Χωλ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *