Παράρτημα Νήσων Αργοσαρωνικού του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας

Η Ντίνα Χατζίνα και ο Νεκτάριος Παύλου, για το Παράρτημα Νήσων Αργοσαρωνικού, του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας.

(πηγή: Aegina Portal)

DSC_0008xatzinapavlouradio

Η κυρία Ντίνα Χατζίνα και ο κύριος Νεκτάριος Παύλου, προσκεκλημένοι σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, μίλησαν για το Παράρτημα Νήσων Αργοσαρωνικού του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, το οποίο σήμερα το απόγευμα στις 7, στο Λαογραφικό Μουσείο, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εκδήλωση. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ) είναι μια ελληνική επιστημονική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2017 και αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό φορέα Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα. Η δράση του ινστιτούτου αναπτύσσεται σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους κυβερνητικούς φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιστημονικά ινστιτούτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαθέτει παραρτήματα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού που αναπτύσσουν αυτόνομες και ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, με γνώμονα όμως τις γενικότερες ανάγκες και κατευθύνσεις του Ινστιτούτου, όπως αυτές προκύπτουν απ’ την κεντρική διοίκηση του οργανισμού στην Αθήνα.

Η κυρία Ντίνα Χατζίνα, διευθύντρια του παραρτήματος, και ο κύριος Νεκτάριος Παύλου, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, μίλησαν για τους τομείς λειτουργίας και τους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας.

Ομιλητές, σε αυτή την πρώτη εκδήλωση στην Αίγινα θα είναι ο Πέτρος Δ. Καψάσκης, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, ο κ Μιχάλης Διακαντώνης, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, ο Γιώργος Καλόφωνος, Ιστορικός, η Λιλή Μαυροκεφάλου, Συγγραφέας, Εκπαιδευτικός, ο Γιώργος Πίττας, Γαστρονόμος, Συγγραφέας, η Δέσποινα Σδράλη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, η Βίλμα Σινάνογλου, Οικονομολόγος και Συγγραφέας, ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Οικονομολόγος, Σκηνοθέτης, Παραγωγός και Σεναριογράφος.

Η παρουσίαση του Παραρτήματος των Νησιών του Αργοσαρωνικού, του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στο Λαογραφικό Μουσείο

(πηγή: Aegina Portal)

DSC_0014ready

Στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η επίσημη πρώτη για το Παράρτημα Νήσων Αργοσαρωνικού του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας. Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλίες από τους: Πέτρο Δ. Καψάσκη, Ιδρυτή και Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, Μιχάλη Διακαντώνη, Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστική Διπλωματία, Γιώργος Καλόφωνος, Ιστορικός, Λιλή Μαυροκεφάλου, Συγγραφέας, Εκπαιδευτικός, Γιώργος Πίττας, Γαστρονόμος, Συγγραφέας, Δέσποινα Σδράλη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Βίλμα Σινάνογλου, Οικονομολόγος και Συγγραφέας, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Οικονομολόγος, Σκηνοθέτης, Παραγωγός και Σεναριογράφος.

Την εκδήλωση προλόγισε η η διευθύντρια του παραρτήματος κυρία Ντίνα Χατζίνα και συντόνισε η δημοσιογράφος Μαριλένα Γιαννούλη. Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών ακολούθησε μουσικό διάλειμμα με τους Γιάννη Βρυζάκη (ερμηνεία ) και Γρηγόρη Αϊβαζόπουλο (πιάνο).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *